Onze medewerkers

Onze collega's

Medewerkers

Fides is een eenmanszaak van Janneke Schouten (orthopedagoog/gz-psycholoog). In onze vrijgevestigde praktijk wordt gewerkt vanuit een Bijbelse visie, die wij onder het kopje ‘visie’ met u willen delen
Wij hebben veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Tevens zijn wij deskundig in het begeleiden van mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Wij bieden deze ervaring ook aan in voorzieningen met deze doelgroep en binnen scholen.

We werken met een klein team van vaste medewerkers. Daarnaast werken wij samen met enkele collega’s met een eigen praktijk, die in onze praktijk werkzaamheden voor ons doen. Desgewenst overleggen wij met externe deskundigen.
De vaste medewerkers stellen zich graag aan u voor!


Janneke Schouten

Orthopedagoog-Generalist / GZ-Psycholoog

Ik ben Janneke Schouten, werkzaam als Orthopedagoog-Generalist en Gz-psycholoog bij Fides.  En met veel plezier eigenaar van deze mooie praktijk! Ik werk graag met mensen, jong en oud, hou van veelzijdigheid, afwisseling en creatief denken! Zodat iedereen zoveel mogelijk een passend antwoord  krijgt op de hulpvraag die hij of zij stelt. De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan richten op traumabehandeling. Zo mooi om te zien dat herstel mogelijk is! Ik vind het mooi als mensen zichzelf gaan zien, zichzelf mogen zijn en goed in relatie zijn of komen met de mensen om hen heen. Geloof, hoop en liefde, maar de meeste van die is de Liefde!


Catharina Nouwen-de Jong

Orthopedagoog

Ik ben Catharina Nouwen. In 2007 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 2008 werk ik met veel plezier bij Fides. Waar ik eerst een aantal jaar fulltime bij Fides heb gewerkt, is dat na de geboorte van onze drie kinderen een parttime functie geworden. Ik geniet van het contact met kinderen, jongeren en ouders en werk graag samen om weer grip te krijgen op een vastgelopen opvoedingssituatie. Ik heb daarnaast een grote interesse voor de ontwikkeling die anders loopt dan gemiddeld. Om deze reden ben ik al sinds 2005 actief in de gehandicaptenzorg. Eerst als begeleider en later als orthopedagoog. Wat u van mij kunt verwachten is een betrokken, spontane houding en een praktische insteek.


Henriëtte Heiwegen-Hazeleger

Administratief medewerkster

Ik heb de opleiding Medische Kantoorvaardigheden en Boekhouden gedaan. Sinds 2007 verzorg ik 2 dagen in de week de administratie en het interieur van Fides.


Marjolijn Westerink-van Steenbergen

Orthopedagoog

Ik werk sinds begin 2009 bij Fides als orthopedagoog. Voor die tijd deed ik ervaring op in de psychosociale zorgverlening bij mensen/gezinnen thuis, nadat ik in 2007 de masteropleiding Orthopedagogiek afrondde aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben als basisorthopedagoog ingeschreven bij de NVO en beschik over de diagnostiekregistratie. Het leukst aan mijn werk vind ik het onderzoeken van kinderen en op basis daarvan te bedenken wat dit kind/gezin nodig heeft. Ik vind het mooi om een eindje met kinderen en gezinnen te mogen meelopen op zo’n persoonlijk en kwetsbaar gebied van hun leven: opvoeden en opgroeien. Een thema waar ik me bij Fides op richt is hoogbegaafdheid en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben getrouwd en mijn man en ik hebben drie kinderen gekregen. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met onder andere schilderen en muziek maken.


Gerdien Jansen

Orthopedagoog-Generalist

Na het Voortgezet Onderwijs heb ik de PABO gevolgd aan de Christelijke Hogeschool in Gouda, waarna ik onderwijservaring heb opgedaan in het speciaal (basis)onderwijs. Vervolgens heb ik de verkorte opleiding orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht gevolgd. Vanaf juni 2010 werk ik als orthopedagoog met veel plezier bij Fides; ook heb ik tussentijds ervaring opgedaan als begeleider in de gehandicaptenzorg. In februari 2019 heb ik de tweejarige postmaster tot Orthopedagoog-Generalist met succes afgerond. Sindsdien werk ik bij Fides als regiebehandelaar voor Kind en Jeugd. Daarnaast heb ik de EMDR-opleiding behaald. Ik ben als Orthopedagoog-Generalist lid van de Nederlandse Vereniging voor Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO); ook beschik ik over de Basisaantekening Diagnostiek.


Willemien Voortman-Wisselink

Psycholoog NIP

Ik ben Willemien Voortman en getrouwd. In 2006 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, met als master klinische- en gezondheidspsychologie. Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en beschik over de basisaantekening Psychodiagnostiek. Voor ik bij Fides kwam werken ben ik werkzaam geweest als teamcoach in de verstandelijk gehandicaptenzorg en heb ik jongeren en volwassenen begeleid. Sinds 2015 werk ik met veel plezier bij Fides. Ik werk en leef vanuit de passie dat we zijn bedoeld om te leven in verbinding met onszelf en anderen. Ik geloof dat die verbinding met onszelf en anderen vaak onder druk staat. Ik help je graag om belemmerende patronen te onderzoeken en om te buigen, zodat je kunt zijn wie je bent in verbinding met jezelf en de ander.


Ellen Kroon-van Steenbergen

Secretaresse

Ik ben Ellen Kroon, getrouwd en moeder van 3 dochters. Na het VWO ben ik naar de SPH gegaan, omdat mensen helpen altijd iets was en is wat mij aantrok. Nadat ik 6 jaar in de jeugdzorg heb gewerkt ben ik een paar jaar gastouder thuis geweest, omdat het onregelmatige werken met jonge kinderen lastiger werd. Sinds februari 2017 werk ik met veel plezier 2 dagen in de week bij Fides als secretaresse. Ik ben met name bezig om de aanmeldingen goed te laten verlopen en ik vind het mooi om op deze manier mensen met hun hulpvraag telefonisch te woord te staan.


Anne-Wil van Ark

Orthopedagoog

Ik ben Anne-Wil, afkomstig van de mooie Veluwe en met een groot hart voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2014 ben ik aan de Rijksuniversiteit van Groningen afgestudeerd als orthopedagoog. Mijn Masterspecialisatie was ‘Opvoeding en Ondersteuning aan Personen met een Beperking’. Tijdens mijn stage kwam ik er echter achter dat de theorie aanmerkelijk verschilt van de praktijk en dat ik nog maar weinig van die praktijk wist.  Daarom ben ik na mijn studie eerst twee jaar gaan werken als woonbegeleider op gedragsgroepen. Een prachtige tijd waarin ik veel  ervaring heb opgedaan en waar ik nog iedere dag de vruchten van pluk. Tegenwoordig word ik vanuit Fides als orthopedagoog gedetacheerd naar een organisatie die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Ik zet mij daar in voor een zo goed mogelijk leven voor deze medemens. Mijn motivatie? Hun prachtige glimlach!


Hinke Blok-van de Kieft/

Kwaliteitsmedewerker / Maatschappelijk werker

De opleiding Maatschappelijk werk heb ik in 2013 afgerond aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Sindsdien heb ik als maatschappelijk werkster voornamelijk met volwassenen gewerkt. Bij Fides heb ik sinds eind 2018 de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit. Ik geniet van het regelen en goed communiceren. Daarnaast ben ik nog werkzaam als maatschappelijk werkster en geef ik bij een andere organisatie nog de cursus zelfvertrouwen. Op deze manier blijf ik de verbinding met mijn vak houden. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen.


Rianne Burgers

Orthopedagoog

Na het afronden van de middelbare school heb ik de propedeuse Psychologie behaald aan de Universiteit Utrecht. Omdat mijn hart sneller gaat kloppen als ik met kinderen werk, heb ik hierna de PABO aan de Christelijke Hogeschool in Ede gevolgd en een aantal jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt.  In 2017 heb ik mijn masterdiploma Orthopedagogiek behaald, inclusief de Basisaantekening Psychodiagnostiek.  Sinds 2018 ben ik werkzaam bij Fides, zowel in de gehandicaptenzorg als de jeugdzorg. Ik geniet van de contacten met kinderen en de kwetsbare medemens en ga graag samen op zoek naar een manier om ze in hun kracht te zetten.


Geertrude Zwemer-Baijense

Orthopedagoog

Ik ben Geertrude en getrouwd. In het dagelijks leven geniet ik ervan om een wandeling te maken, mensen te ontmoeten en muziek te maken. In 2014 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog in de richting gehandicaptenzorg aan de Universiteit Utrecht. Vanaf 2011 was ik werkzaam als begeleider in de gehandicaptenzorg. Na mijn afstuderen ben ik als orthopedagoog (NVO) bij Fides komen werken en dat doe ik nog steeds met veel plezier, omdat ik houd van samenwerken en het ontmoeten van verschillende mensen.


Andrea Koetsier-Riezebos

Orthopedagoog

In 2013 heb ik de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden afgerond met het masterdiploma Orthopedagogiek. Praktijkervaring heb ik opgedaan als coordinator en woonbegeleider in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en door als woonbegeleider te werken in groepen binnen de jeugdzorg. Ik ben als basis-orthopedagoog geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen.


Wilma Groenewegen

Coach

Ik ben Wilma Groenewegen. Vanaf april 2018 werk ik met veel plezier bij Fides als coach en gedragsconsulente in de gehandicaptenzorg. Ik heb na het behalen van mijn SPW diploma eerst jarenlang ervaring opgedaan als groepsbegeleider en gewerkt in het speciaal onderwijs. In 2017 heb ik mijn HBO studie Coaching succesvol afgerond. Verder ben ik gediplomeerd kinder- en opvoedcoach.
Groeien en ontwikkelen zijn woorden die mijn werk als coach typeren. Ik ben benieuwd naar wie je bent, wat je talenten zijn, waar je nu staat in het leven en waar je naar toe wilt groeien. Samen werken we daar met behulp van doelen naar toe. Elk mens is uniek, dat maakt mijn vak mooi en uitdagend.